top of page

inctfutebol Group

Público·218 membros

Problém s dědictvím po babičce – neshody v rodině

Dobrý den všem, obracím se na vás s prosbou o radu v docela citlivé věci. Bohužel nám loni zemřela babička a teď se řeší dědictví. Jde o starou chalupu v Jizerkách. My jsme se sestřenicí myslely, že se normálně dohodneme, ale strýc se najednou kousnul a chce nás z toho úplně vyšachovat s tím, že se o babičku poslední rok staral nejvíc. Notář sice dělá svou práci, ale atmosféra v rodině je na bodu mrazu a já mám pocit, že nás chce prostě podvést. Má smysl si brát vlastního právníka, i když už to řeší notář v rámci dědického řízení? Nechci přijít o podíl, který nám po tátovi patří.

10 visualizações

Upřímně? Na nic nečekej a sežeň si vlastního právníka. Notář je v podstatě jen "úředník", který dává věci do souladu se zákonem, ale nebude hájit tvoje zájmy proti agresivnímu příbuznému. Já jsem zažila něco podobného před lety a dodnes mě mrzí, že jsem byla tak naivní. Zkus se podívat na portál https://pravnici-cz.com/ tam je sekce přímo na dědické a majetkové právo. Můžeš tam najít někoho, kdo se na ten spis podívá a řekne ti, jaké máš možnosti a jestli ten strýcův nárok má vůbec nějakou právní váhu. Často stačí jedna odborná konzultace a budeš mít v hlavě jasno. Držím palce, rodinné spory jsou fakt očistec.

bottom of page